Elžbietos nuotykiai » Archyvas » Kekšytės ant paraščių

Kekšytės ant paraščių

Žinot, iki mokyklos baigimo liko 3 dienos ir aš visai nevirkaujau kaip man gaila bus tą įstaigą palikti :) Tiesą sakant, ji man jau įsiėdė iki gyvo kaulo (įdomus posakis…), vakar kaip ir šiandien kaip ir savaitę ar mėnesį prieš žiūrėjau į lietuvių kalbos kabinete pakabintą laikrodį ir meldžiau pamokos pabaigos. Nes nuobodu klausyti apie Juknaitės stilių: žodžių skambėjimas, tikslumas, ritmas, naturalumas. Whatever…Ypač kai rašai esė,o Juknaitės baltos eilės apie staltiesę tave užknisa. Net gramatika įdomiau.

Ką jau kalbėti pie matematiką. Pusantros valandos gylinimosi į lygtis, logoritmus, šaknis, kurie ant tavęs jau seniai supykę. O aš ant jų dar labiau. Kadangi žadu studijuoti dailę, esu pasmerkta iki devinto prakaito mokytis tai, kas man ne prie širdies. Mano pamokų tvarkaraštį sudaro tokie siauri dalykai kaip: anglų,matematika, lietuvių… aišku ir pora pašalinių:istorija,ekonomika, t.t. Kartais su pavydu žiūriu (nežinau kiek jie atitinka realybę) į užsienietiškus filmus, kur mokiniai turi ohoho kokį pamokų pasirinkimą: režisūra, fotografija, pop kultūra, galima net atrasti tėvystės pamokų(čia aš šiaip paminėjau:D).. O pas mane pamokų tvarkarašty vienas kimaras, kad jį kur!

Kadangi miegoti atmerktomis akimis nemoku per pamokas dažniausiai marginu paraštes. Susipažinkite su naujausiais “Paraščių komiksų” personažais:

Kekšė senute su savo dukra kekšyte senučiuke ir augintiniu Pingviu 

May 13th, 2008 Randasi Aš aš ir aš


7 komentarų to “Kekšytės ant paraščių”

  1. Sepa Sako:

    Nu fun fun paveiksliukas, bet požiūris tai mano nuomone keistokas. Išmokim pagaliau realios realybės nemaišyti su filmų realybėmis. :) Visų pirma – tavo tas pasakymas “Kartais su pavydu žiūriu (nežinau kiek jie atitinka realybę) į užsienietiškus filmus “… gerai, kad nežinai kiek jie atitinka realybę, nes kitaip pagalvočiau, kad sekantis tavo įrašas būtų “gyvenimas sux, kartais aš su pavydu žiūriu X-MEN’us, SpiderMen’ą ir Betmeną… jie skraidyt moka ir yra nemirtingi, o aš ne”. Čia žinoma mano snobiškas požiūris, bet…

    Kita vertus, kad amerikoj ar kur kitur geriau – mitas! Aš tai pavyzdžiui džiaugiuosi, kad mano mokyklos niekad nebuvo užgrobe teroristai, o mano valstybė neišrūkė paralyžuojančiom dujom į kapinęs visų joje buvusių (Rusija, jei neklystu Beslanas). Taip pat aš džiaugiuosi, kad koks nors ryžas tylenis kreiva koja atėjęs ryte su UZI ar kalašnikovu neištaškė visai mano klasei ir man smegenų (Amerika) ir tai darė ne toks vienas ir ne vieną kartą… Amerika! Ameriką! Aš džiaugiuosi, kad man einant į mokyklą manęs ant stogo netyko kažkoks manijakas su kažkokia snaiperine patranka (Amerika, buvo toks atvejis, kai veikėjas žudė žmones tiesiog dėl smagumo užsilipęs ant kokio nors namo stogo).

    Kai nesi buvęs (na tiesą sakant aš irgi nesu buvęs) lengva galvoti, kad kažkur už jūrų marių devynių kalnų viskas yra geriau. Čia kaip vaikystėj, kai saldainio negauni, tai visos mamos atrodo geriausios, bet tik ne tavo… :)

    Just plain thoughts of mine…



  2. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    Oi, Sepa, džiaugiuosi gavusi Tavo komentarą, nes taviškiai jau senokai garsėja kokybišku išsamumu :)
    Neduok die, aš tikrai negalvoju, kad kitur yra geriau. Na gal truputį kartais apie universitetinį išsilavinimą, nes girdėjau daug emigrantų, kuriems teko ir čia ir TEN pastudijuot, nuomones šiuo dalyku :) Anyway, juk turiu teisę į pavydą. Ypač jei tai nėra realybė. Juk visi norim patekti į pasaką (ir kartu ne. Nepakeliama būties lengvybė. Bet ne apie tai dabar). Visi pavydim tom princesėm pasakose. Tokį pavydą ir aš turėjau omeny.
    Ir vis vien manau, kad Lietuvoje mokomų dalykų yra labai siauras spektras, o menai iš vis nustumiami į 10 planą ir traktuojami kaip visiškai nereikalinga pamoka. Vieninteliais rimtais mokslais laikomi realiniai dalykai. O jeigu neturiu jiems talento ir ypatingo noro gilintis jų į A lygio programą, mokykla man tampa tarsi katorga..



  3. bukoptimistas Sako:

    o kaip tau tas bendras išsilavinimas ? kaip tau skamba ? gerai ar tik šiaip žodžių žaismas ? :> Reikia tai reikia :) nėr čia ko :) stiprybės ir toliau piešk komiksus :P



  4. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    velnias, taip nenorėjau šitam įraše išsiplėsti ale gavosi taip, kad niekas nesuprato :) gi nesu kvaiša, puikiai suprantu apie bendrąjį išsilavinimą. Tuo kimaru ir jokiais sentimentais noriu pasakyti, kad mūsų 12oj klasėj nieko nebemoko. B lygio mokytojai nusispjovė į pamokas, o A lygio mokytojai tiesiog jei ko nesupranti paaiškina, bet įbrukę į rankas vadovėlį nieko naujo jau šiais metais nebemoko.
    O ir tas bendrasis išsilavinimas toks…et…baigiasi ties matemtika, fizika, lietuvių, istorija.
    Todėl man bendrasis išsilavinimas yra daugiau papomokinis dalykas: ėjau į dailės mokyklą, galima sakyti LABAI daug skaitau įvairios literatūros, domiuosi daug dalykų savarankiškai.



  5. shiny Sako:

    taip, graudus pas mus kartais pasirinkimas (: praktiskai jei planuoji siet gyvenima su muzika, daile ar shokiu, tai mokykloje nieko negauni. aisku, yra variantas tada geriau iskart stot i kokia nors ciurlionke ir nesikankint (:

    Sepa – taip tu isvardinai daug blogu dalyku Amerikoj, bet juk cia ne apie tai – cia gi apie lankscia svietimo sistema ir plataus pasirinkimo galimybes



  6. kostia Sako:

    :) nuoširžiai sypsausi.



  7. Aphex Sako:

    Elžbieta, skaitau tavo blogą :) mėgstu tavo mintis ir pamąstymus. Kodėl – būtent todėl, kad jie subtiliai balansuoja tarp ironiško replikavimo visuotinai priimtinai realybei ir žavaus naivumo.

    Dar kodėl mėgstu skaityti tave – todėl, kad mąstai gaiviai. Kaip jau negeba mąstyti tipinis pragmatikas, kokiu tampa kiekvienas nors kiek protingesnis visuomenės ląstelės gyventojas. Jau nekalbu apie kategoriją rezidentų niekada taip ir nesugebėjusių taip mąstyti.

    Visa tai ko mokaisi taip greit praeis, nueis ir pasimirš :) Ką studijuosi taip pat dings greitai ir negrįžtamai – svarbiausia nepamesk savęs ir sugebėjimo mąstyti. Mąstyti nebūtinai taip, kaip reikia, vienintelis teisingas kelias yra tas kuris tavo nuomone yra teisingas. Bus šimtai žmonių bandančių įrodyti, kad darai kažką ne taip, bet žinok, kad objektyvios tiesios nėra, yra tik dauguma, kuri keičiasi. Ateina ir praeina. O tu visada liksi savimi.

    Ok, persiskiedžiau, einu toliau gerti savo romo.
    :)

    Labanakt.





Powered by WordPress | Blue Weed by Blog Oh! Blog | Įrašų (RSS) ir Komentarų (RSS).

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar