Elžbietos nuotykiai » Archyvas » Autostopu po Europą: pati pradžia

Autostopu po Europą: pati pradžia

Nuotykiai…nuotykiai…
Taigi nors jau 2008ųjų pavasaris, mintimis grįžkime į 2007ųjų rugpjūtį :) Nuotykius Prancūzijoje jau žinote. O kaip viskas prasidėjo?

Pirmosios dienos, prisipažinsiu, buvo velniškai neįdomios: 8 valandos riedėjimo su lietuviu furistu link Torūnės (miestas Lenkijoje), kur radau patį gražiausią kada matytą senamiestį, krūvą balandžių ir pigiausias bei skaniausias bandeles ever, šaltąjį Berlyną, su kuriuo man jau antrą kartą nepavyko susidraugauti, ir apsilankymas pas seną seną buvusią simpatiją šaltajame mieste, į kurį jis išvyko iškart po susipykimo. Aišku ir tomis dienomis būta kreizy detalių: kadangi furistas mūsų priimti į fūrą negalėjo-pirmoji naktis prabėgo 1h nakties įsiveržus į vieno lenko sodą. Nesuprasdamas nė žodžio, ką jam bandom išaiškint, labai maloniai užleidžia vietą savo sode, o ryte ir vonią bei skurdžia rusų kalba papasakoja apie savo šeimą, kol aš aikčioju pamačius jo 10mečio sūnaus piešinį. Bandant išsigauti iš Torūno lenkai vienas po kito mus veža visai ne iš anksto nusižiūrėtu trumpiausiu maršrutu, o ten kur jiems atrodo mums geriausia važiuoti, tad taip padarom nemažą ratuką-smagulį. Važiuojant su vienu vairuotoju ir papuolus į kamštį, kurių Lenkijoj milijonai, nes kas antras kelias yra tvarkomas, priešais važiuojanti įsismaginusi vyrukų kompanija, kol dega raudona, tiesiai šviesiai išlipa iš mašinos ir prieš visus…nusimyža…mmm…Nuo vienintelės Lenkijos autostrados į Berlyną mus pavežėjęs olandas gerokai susibraižo mašiną, kai bando padėti susirasti metro. Ir vis tik įbruka dvidešimtinę.
Šiandien tiek ir dar kasnelis foto.

Pė.ės. O gal kam pavyko susidraugauti su Berlynu? Vis gailiuosi, kad neaplankiau vieno garsiausių Europos skvotų-Koepi.

Pirmas Torun senamiesty akis užkabinęs (cha cha) dalykas – didelis didelis laikrodis, kurį mielai nusiboginčiau pas save į namus 

Pagrindinė aikštė ir jos šeimininkai 

 Berlyno miesto simbolis. Labai bendraujantis meškiukas, kuris kiekvieno mielo pasiteirauja iš kur jis busiąs bei žinoma iškart paprašo “some tips”

Susimąstymo akimirka prie Reichstago. O ten eilė turbut 30 metrų…Gerai kad bent jau greit juda 

Nežinau kodėl, tačiau naiviai įsivaizdavau, kad mus pavedžios po tokią įdomią vietą, parodys pirštu, kur sedėjęs Hitleris ar dar kokią nesąmonę, bet kur tau-Reichstagas naudojamas kaip apžvalgos aikštelė, nuo kurios matosi gana niūri Berlyno panorama. 

Mėgstu tokias užslaptintas vieteles. Užsimaniusios pailsėti susiradom kažkokią bromą ir ją praėjusios radom šitą nuostabią vietą (bibliotekos kiemelis berods). Fantastika ten sedėt. 

 Kadangi ryt nusprendžiau pasidaryt išeiginę, galima tikėtis ir jau visai linksmos dalies apie Olandiją bei Belgiją ;)

April 2nd, 2008 Randasi Aš aš ir aš


4 komentarų to “Autostopu po Europą: pati pradžia”

  1. dreamerr Sako:

    emm, faina ta nuotrauka su meškiu :)



  2. kostia Sako:

    Torūnė nuostabi, tik jos pilį klaikiai atrodo coca-colos reklama ( nuo upės pusės),
    o Berlynas man nuostabus ( jaunystę primena 1991 metai ) :) Brandenburgo vartai, Under van del Linde strasse…..
    gražios nuotraukos….tranzavimas:)



  3. mon` Sako:

    HARDCORE! Perskaičiau visus nuotykius, ir kažkaip net užpavydėjau. Planuojam su drauge šiemet interrail’u bandyt keliaut, bet kažkaip vienom baugoka lyg. Po Taviškės istorijos esu įkvėpta žygiams. ;D



  4. tyla Sako:

    Profile photo of tyla

    Smagumėlis, šaunuolės :)





Powered by WordPress | Blue Weed by Blog Oh! Blog | Įrašų (RSS) ir Komentarų (RSS).

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar