Elžbietos nuotykiai » Archyvas » neTIKROJI ZOMBIŲ ISTORIJA arba ko aš labiausiai bijau

neTIKROJI ZOMBIŲ ISTORIJA arba ko aš labiausiai bijau

Kartą seniai seniai žiūrėjau “Vaiduoklių medžiotojų” multiką ir ten rodė pagerintą namą-vaiduoklį. Jis išmėtydavo į namą įėjusius žmones po vieną ir pasitelkęs nežinia kokius sugebėjimus priversdavo susidurti su savo didžiausiomis baimėmis. Tada susimąsčiau – kokia mano didžiausia baimė? Ugnis? Vanduo? Mažų patalpų? Aukščio?
Ne, pasirodo kiekvieną kartą krupteliu pamačius, o kino teatre privalau įsikibti į draugo rankovępetįirtt, kai rodo filmus su zombiais. Beprotiškai bijau zombių. Kai kurie draugeliai mane net mėgsta paerzinti letai vilkdami kaip invalidai (o gal kaip zombiai, reiktų sakyti) vieną koją su skausmingai iškreipta veido išraiška ir dar plius gargaliuodami. Tada mano smegenyse išsijungia visi įmanomi realybės rodikliai ir imu bėgti į visas keturias puses :D

Aišku, jums įdomu ar esu kokį mielą gyvą numirelį mačius realybėje, kad jau taip bijau? NE. Su zombiais esu susidurusi tik filmuose. Kartą draugelis surengė man staigmeną – sako, kad turįs juokingą filmą su zombiais, tad tai gali padėt sumažinti mano baimę jiems. Tada dar paklausė ar skaičiau tą tinklapį, kur apie jų išvaizdos raidą filmuose papasakota nuo A iki Z. Neskaičiau, bet nusprendžiau susirasti ir su jumis pasidalinti.

O ne, jie jau čia, mano bloge!

neTIKROJI ZOMBIŲ ISTORIJA prasideda 1932 m. tokiais filmais kaip “White Zombie” ir “Revenge of the zombies”. Tik tie zombiai ne tokie kaip mes įpratę matyti dabar, otiesiog vodoo magijos užvaldyti žmogeliai, kuriuos vėl galima prikelti į gyvųjų gyvenimą.

Pagrindinis neTikrųjų zombių bruožas – balta veido oda ir tamsintos akys. Žodžiu, kaip Mansonas.

 

Judam toliau į 1968, moderniųjų zombių gimimą. Taigi tais metais pasirodo Night of the Living Dead filmas su garsiąja fraze : “They’re coming to get you Barbara”


1968ųjų zombiai jau tvarkingai apsirengę, lėtai judantys su ypač minimaliu intelektu, padarai.

1970ieji. Kūrėjai vis dar nelabai žino, ką daryti su naujuoju žanru. Kas gaunas?


Zombiai iš Children Shouldn’t Play with Dead Things buvę labai paprasti: Žaliai mėlynas veidas, susivėlę plaukai, biški aptaškyti krauju drabučiai iš skudurynų. Būk kvailas, judėk lėtai ir tu jau gali vaidinti filme..


Kai kurie naudojo “mirę caro Maro laikais” zombių principą. Dažniausiai tai buvę kokios Senosios šalies piliečiai.

Riaumojantys 1980ieji

 

 

Šiais metais zombiai gerokai evoliucionavo. Tarkim štai šis iš Evil Dead yra piktosios dvasios apsėstas žmogelis. Veidas baltas su stereotipiškais juodais ratilais apie akis. Intelektu nepasižymi, tačiau keliais žodžiais persimesti galėtų.

1990

BrainDead filme zombiai turėjo juodas akis bei buvo baisia žaizduoti.

Negyvėliai iš Dellamorte Dellamore su gerokai atpleišėjusia oda ir apaugę augalais(?)

  • Braindead (1992), Dellamorte Dellamore (Cemetery Man 1994), Dead Men Don’t Die (1990), Zombie Rampage 2 (1992), Zombie Holocaust (1995) , Zombie Doom (1999)

Naujieji laikai – 2000

Shaun of the Dead zombiai primena 1970ius. Kasdieniniai rūbai, vos vos išblyškę veidai ir ypatingai tupos veido išraiškos.

  • Land of the Dead (2005), Dawn of the Dead 2004 (2004), Shaun of the Dead (2004).
Tags: , , January 16th, 2008 Randasi Velniškai įdomu


5 komentarų to “neTIKROJI ZOMBIŲ ISTORIJA arba ko aš labiausiai bijau”

  1. kostia Sako:

    iš vieno itin reto S. King’o interviu : ” aš visko bijau, o labiausiai bijau nuleisti naktį kojas ant žemės : niekada negaliu žinoti, kas slepiasi po lova” :) kokie 1968 metai.



  2. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    na aš nebijau žiūrėti po lova, bet jei išgirsčiau gargaliavimą iš tos teritorijos, tai turbūt sudribčiau ant žemės pati to nenorėdama :D



  3. ztkp.lt (Gytis) Sako:

    Profile photo of ztkp.lt (Gytis)

    Uuuu, spooky :) Pasirodo net ir zombiai evoliucionavo :) Kartais tai pradeda net nervuot, kai nieko naujo nesugalvoja filmų kūrėjai, o tik žaidžia su kažkadaise sukurtais personažais..



  4. ZeroDivide Sako:

    Nu jau. O kur tokie zombiai, kaip iš resident evil? Elžbieta – pala, magnetofoną pakišiu ir lauksiu kol vienais apatiniais į lauką išbėgsi ;)



  5. laura Sako:

    Netikiu bet baisu





Powered by WordPress | Blue Weed by Blog Oh! Blog | Įrašų (RSS) ir Komentarų (RSS).

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar