Elžbietos nuotykiai » Archyvas » Kelionė po Europą autostopu. Paryžius (1 dalis)

Kelionė po Europą autostopu. Paryžius (1 dalis)

Įdomu, ar gerai yra viską daryti paskutinę minutę? Gerai, kad partnerės/io ir nakvynės (šioks bei toks) ieškojimas buvo atliktas, jei ne paskutinę minutę, tai savaitę. Su daiktais taip nepasisekė, kadangi paskutinį prieškelioninį savaitgalį laksčiau kaip patrakus, o vakare dar apturėjau nerealiausią RETRO vakarėlį, tad tokiam atsakingam darbui kaip daiktų susikrovimas buvo skirta viena valanda prieš ištranzuojant. Ir ką? Nieko neužmiršau.

Apie ką aš čia? Ogi apie šios vasaros 3 savaičių maratoną autostopu po Europą! Lietuva-Lenkija-Vokietija-Olandija-Belgija-Prancūzija-Čekija-Lenkija-Lietuva.

Dėl to, kad dar negavau foto iš Aistės, pradėsiu nuo vidurio – Paryžiaus. Praleidome meilės mieste visą savaitę :)

Norėjau pasakot nuo trumpo epizodo, kaip aš sėdžiu ant savo milžiniškos kuprinės apšnerkštam metro ir laukiu Eli. Bet staiga prisiminiau, kad viskas prasidėjo daug anksčiau. Atsukam juostelę :) 41 sveikai trenktas vyras vardu Džeron svetingai mus laikęs, maitinęs ir davęs trumpalaikio darbo, nuvežė daug toliau nei iš pradžių žadėjo. Tiek jam, tiek mum buvo liūdna vienas kitą palikti. Jam todėl, kad ką tik išsiskyrė ir jo laukia tušti namai, mums todėl, kad Džeron geras žmogus. Tačiau juk laukia Paryžius! Po valandos važiavimo jau pradedam mąstyt, kad Džeron mus nuveš net iki pačio Paryžiaus, klausti tiesiog nenoriu, pro mašinos garsiakalbį visu garsu švokščia lengvas rokelis, burna neprasiveria sakyti tokios smulkmenos. Staiga posūkis. “Viskas”, – sako, -“nuo čia man bus sunku pasukti atgal”. Apsikabina ir palieka mus 100km ar net mažiau nuo Paryžiaus.

“Einam išbandyt prancūziškų bulvyčių” – šypsaus Aistei. Už 3 eurus iš degalinės užeigos sugebam nusipirkti pačias prasčiausias kada valgytas bulvytes. Sprangiai viską surijam ir marš klausinėti žmonių, kas ims di turistkas. Mašinų degalinėj daug, deja, beveik visos perpildytos ir nė žodžio angliškai. Kiti vairuotojai kažko nepasitiki nekaltai klapsinčiomis mūsų akytėmis. Gal jau persistengėm? :D Po kažkur valandos pamatom diiiidelę mašiną šalia mažos parduotuvėlės ir tykom jos vairuotojo. Nepatikėsit – vienas mažas negriukas ir daugiau jokių keleivių! Jis žvilgteli į mūsų gremėzdiškas kuprines ir akimirksniu sutinka. Nuo tos akimirkos prasideda keisčiausias kelionės nuotykis..

Kaip visad sėdu į priekį, nes Aistė beveik nešneka angliškai. Tiesa, tai nebūtų jai sutrukdę susišnekėti su Paryžiaus verslininku, nes jis pats vos prašneka anglų kalba. “A big men”, – kaip mums vėliau pasakys vienas jo verslo partnerių. Taigi įsijautus pasakoju apie mus, apie kelionę ir jis paklausia, kur nakvosime. Vienas retesnių atvejų, bet nakvynę Paryžiuje jau buvome susiorganizavusios per Couchsurfing, mus sutiko priimti prancūzas Eli, gyvenantis beveik miesto centre. Atsakau, kad nakvynę radome internete, tad dėkui, nakvot kur turim. O tada…mažasis didysis vyras pareiškia, kad dviems merginoms nesaugu nakvoti pas bet ką ir jis mums gali nupirkti viešbutį Paryžiuje 2 dienoms! Prisipažinsiu, niekad dar nebuvau nakvojus viešbuty, o ką jau kalbėt apie viešbutį pačiam Paryžiuj! Nors atsargumo mygtukas kaip visad buvo įjungtas, nusprendėm surizikuoti ir tokios galimybės nepaleisti. Jei ką, visad galim pabėgti pas Eli. Negana to, juodukas pasiulė vakare mus pavežioti po Paryžiaus centrą, aprodyti miesto įžimybes ir pavaišinti restorane. Atvipę žabtai ilgai dar nesulindo atgal…

Gavom dvivietį kambarį neypatingo imantrumo viešbutyje Paryžiaus pakrašty. Su susijaudinimu nusiprausėm ir ėmėm laukti, kada mūsų geradaris atvažiuos su savo tačka :D Ir tačka atvažiavo. Ir dvi issišiepusios mergos paliko hotelio kambarį ir dvi issišiepusios mergos nuvyko į kinų restoraną ir prisiėdė kaip kiaulės. Vėliau dvi issišiepusios mergos išsireikalavo prancūziško vyno ir išsišiepusios jį gėrė važiuodamos pro Triumfo arką. Tada sušalusios, bet vis viena issišiepusios kopė į nuostabųjį Eifelio bokštą. Issišiepusias mergas visaip popino jų pagailėjęs milijonierius kol galų gale pasiprašėm eit miegot. Vaizdelis: stovi Paryžiaus verslininkas mūsų kambary su neužsegtu klynu, nes ką tik buvo tualete. Stovi ir rankoj laiko nebaigto vyno butelį. Jis stovi, nieko nesako. Gali būti, kad laukia, kol pakviesim jį pasilikti išgerti vyno, o gal ir daugiau. Ačiū, ne. Jis stovi laukia, mes sėdim laukiam kada jis pagaliau teiksis išeiti. Išeina ir mes nustraksim į viešbučio apačią susirasti su kuom dasibaigti vyną ir surandam žavų rusą turistų vadovą ir jo pavydžią draugę. Jis pagyrė, kad vynas už 4 eurus velniškai skanus. Ačiū. Labanakt.

Užskaitau šitą dieną šimtu procentu. O sekančios neužskaitau išvis. Sutrumpinta versija: gal vyrukas negavo, ko tikėjos, gal pamanė, kad mes išvarėm į Disneylendą, tačiau, ryte iš jo jokių žinių nesulaukėm. Į Disneilendą patingėjom varyt, be to galvojom, kad jis mus mestels iki svajonių kampelio. Vidurdienį pagaliau sulaukiam skambučio. Iš viešbučio administratoriaus, kad mums jau laikas nešdintis iš kambario. Pasirodo vakar buvo vietos tik 1 dienai. Mūsų geradarys nieko neperspėjo. Paskambinom jam, jis pasakė tuoj atvažiuosiąs ir viską sutvarkysiąs. Pralaukėm 8 valandas šalia esančiam Makdonalde. Vakare Paryžiaus verslininkas pasirodė ir pasakė, kad pirma užsuksim verslo reikalais ten kažkur ir tada jis mus nuveš į viešbutį. Adrenalino daugėja, nes važiuojam pro pievas (nežinojau, kad Paryžius toks pievingas. E, juk mes iš jo išvažiuojam!), mažasis žmogelis ima Aistei porinti (mat ta prisipažino neturinti vaikino, ot…) apie meilužes. Na užuominom, užuominom kažką sukti. Baimės jau pilnos kelnės. Ač Dievui, nieko nenutinka ir jis nuveža mus į nelabai sterilų viešbutį F-1 ir dingsta visiems laikams. Ai, ir negaila :)

Kur aš baigiau? Ak, sėdžiu ant savo milžiniškos kuprinės apšnerkštam metro ir laukiu Eli…

Tęsinys su fotkėm ryt

January 9th, 2008 Randasi Aš aš ir aš


10 komentarų to “Kelionė po Europą autostopu. Paryžius (1 dalis)”

  1. Andrius Sako:

    Jega :) lauksiu tesinio



  2. tetaSigita Sako:

    ir aš skaitau, skaitau ir bijau, atsargiau ten, nemokamas sūris tik pelėkautuose …



  3. kostia Sako:

    labai, netgi labai šaunu. tęsinys yr būtinas.
    ir nuo saldainių galima apsinešt. Olandijoj anie ten yr su žole.



  4. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    tetaSigita, žinau, kad skaitant viskas gali atrodyti lengvabūdiškai, tačiau mes tikrai visą kelionę saugojomes nuo pavojų, ir buvo nors nebuvo priežasties nervintis daugeliu situacijų vis viena įtempdavom visas jusles, kad išvengti net menkiausios bėdos :)

    kostia, manai išbraukėm iš savo kelionės Olandiją? tikrai neeee :D



  5. Oni Sako:

    Profile photo of Oni

    Na ir drąsios išsišiepę mergos. :D

    Tokioj situacijoj (pievos – išvažiavimas iš Paryžiaus – porinimai apie meilužes) turbūt spiegdama išdaužčiau automobilio langą, traukčiau rankinį stabdį, dviem pirštais sukelčiau dirbtiną vėmimo priepuolį, apšlapinčiau sėdynes ir patį vairuotoją ir rėkčiau, rėkčiau, rėkčiau. Tada staiga atidaryčiau važiuojančios mašinos dureles ir iššokčiau iš nieko nesuprantančio milijonieriaus vežėčių taip, kaip rodo per veiksmo filmus. Pasirisčiau į pakelę ir prisiminčiau, kad mašinoj liko iš nustebimo amo netekusi mano draugė. Kaip kokia įsisiūbuočiau su savo ištikimuoju rankenuku, įsibėgėjus pasivyčiau mašiną, užsikabinčiau už jos galo, užšokčiau ant stogo ir alkūne jį pramuščiau. Tada griebčiau vairuotojui už sprando ir imčiau jį smaugti tol, kol jis pataikytų į pirmą pasitaikiusį pakelės medį su visa manimi.



  6. Oni Sako:

    Profile photo of Oni

    Oi, išsprūdo…



  7. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    :P

    Kaip čia pasakius, kadangi nenorėjau čia rašyti 3 tomų tai viską gerokai sutrumpinau. Jo užuominos apie meilužes buvo labai lengvos, be jokio spaudimo. Jis mano kelionės draugei sakė, kad ji galėtų būti jo girlfriend in lithuania. Ji atsisakė ir tarp mūsų visų trijų užgimė ginčas apie moralę. T.y. mes jam aiškinom kaip blogai turint žmoną yra turėti meilužę ir kad mes NIEKADA negalėtume taip pakiaulinti kitai moterai :D O šiaip jis buvo visą laiką labai mandagus ir nelindo prie mūsų. Gi jau antra diena su juo važinėjomės ir nebuvo jokių dviprasmiškų situacijų išskyrus netyčia neužsisegtą klyną :) tikiuos netyčia :))
    Žodžiu, bet tą akimirką tikrai širdžiai buvo nekas.



  8. Andrius Kleiva Sako:

    Profile photo of andrius

    Super truper! Labai laukiu tęsinio.



  9. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    Kleiva, jis sekančiam įraše ;)



  10. Linas Sako:

    As tinginys todel kelione issirinkau suorganizuota su didele nuolaida;) http://www.tavoturas.lt





Powered by WordPress | Blue Weed by Blog Oh! Blog | Įrašų (RSS) ir Komentarų (RSS).

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar