Elžbietos nuotykiai » Archyvas » Pasiskolink knygą!

Pasiskolink knygą!

Baltos lankos, juodos avys, kas išmano, tas jas gano. Kas? (satšaR)

Esu prisiekusi bibliotekos skaitytoja, tad niekad iki šiol nepirkau grožinės literatūros. Tačiau visad maniau, kad nusipirkti dar spaustuve kvepiančią naujutelaitę knygą yra didžiausias malonumas! Mūsų miestely yra keli knygynai: vienas šaltas, su nemaloniomis pardavėjomis, kitas, atvirkščiai, šviesus, jauki aplinka ir net yra raudona sofutė knygų pasiskaitynėjimui! Kažkaip tuomet nori-nenori kyla noras, jei knyga įdomi, ją nusipirkti. Tas paskutiniu metu mano namuose ėmė daugėti, jų, tų juodom avim išmargintų daiktų.

Gerai, perskaitai knygą, o kas tada? Išmeti (neduok die)? Skaitai dar kartą? Paskolini draugams? Palieki dulkėti spintoje? O aš siūlau pasidalinti su kitais! Nuo šiol mano tinklaraščio viršuje egzistuoja puslapis su turimu (ir perskaitytų) knygų sąrašu. Visi norintys kurią pasiskolinti gali man tiesiog parašyti elektroninį laišką. Juk neskausminga? ;)

Kas man iš to? Šviečiu tautą :)) Be to, mainais prašau arbatos valandėlės, per kurią galėtume aptarti perskaitytą knygą. Ypač mylėsiu tuos, kas skaitys Kunderą!

January 6th, 2008 Randasi Knygos


12 komentarų to “Pasiskolink knygą!”

  1. tetaSigita Sako:

    Labai įdomi mintis, jūs steigiate kaip ir knygų klubą. Siūlyčiau knygas ne paleisti “vėjais”, bet pradėti biblioteką, o knygų skaitytojai ją papildytu dar kitomis knygomis. Aš esu knygų fanas ir nuo tam tikro meto, kai išgrioviau brolio sukurtą knygų lentynų konstrukciją, dabar gyvenu tarp kalnagūbrių su dėžėmis, vieno formato, iš kurių statau dangoraižius ir svajoju apie naują knygų spintą. Mačiau vieną tokią “Ermitažo” baldų salone, tai estų gamybos ypatingo brangumo ir gražumo klasikinio kambario-bibliotekos puošmena. Va tokiame kambaryje ant odiniu foteliu aptarinėti perskaitytas knygas, o citatas pokalbiams paieškoti pasilipus ant kopetėlių…

    Tai norėjau pasakyti, kad aš už :) geras idėjas



  2. jurkis Sako:

    Pieš 3 dienas nusipirkau Petkevičiaus “Molio Motiejų – žmonių karalių”. Specialiai neskaitau, vis mėgaujuosi ta galimybe perskaityti bet kada.
    Gėda prisipažinti, tačiau Kunderos neteko skaityti, nors girdėjau. Pasitaisysiu su laiku :).



  3. Salomėja Sako:

    Profile photo of salomeja

    Puiki idėja. Kažkada panašioj akcijoj dalyvavau su supermama.lt mamomis. :) Gaila, kad iš tavo turimo sąrašo nenoriu nieko pasiskolinti:)



  4. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    oi Teta Sigita, manau įsivaizduoju tą sceną, kurią aprašėt! Pati svajoju apie tokį kambarį, nes dabar net savo kampo namie neturiu :) Turiu silpnybę “su liūto kojomis vietoj stalo kojų” tipo baldams. Neseniai man e-verslo blogas asmeniškai atsiuntė labai įdomią instrukciją kaip pasigaminti invisible knygų lentyną. uuuu kai tai padarysiu, būtinai su visais pasidalinsiu ;)

    Salomėja, nesistebiu :) Šios knygos arba dovanotos arba įsigytos per šį mėnesį. Tačiau su laiku sąrašas pilnės ir tikiuos kada susitiksim prie arbatos puodelio :)



  5. 1tox Sako:

    Profile photo of 1tox

    Ne į temą, atleisk. Tik džiaugiuosi radęs ir jau užsiprenumeravęs tavo tinklaraštį. Geros kloties! :)

    vienastoks



  6. monkey Sako:

    Profile photo of monkey

    Atleisk už įžūlų klausimą, o koks čia miestelis? :) Aš tai turiu idėją pardavinėt perskaitytas, senas knygas.. arba mainyt :)



  7. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    Monkey> Kėdainiai :) Bet tik pabandyk kažką užsiminti apie Uspaskį ir aš tau prispaminsiu visą tavo blogą :P Nes man ir tranzuojant užkniso milijonai klausimų kaip jis gyvena, lyg aš žinočiau :))



  8. Martynas Sako:

    Mintis gal nėra visiškai originali, bet išties sveikintina. Labai gražu dalintis knygomis, o labiausia sužavėjo mintis apie aptarimą prie arbatos puodelio. Gaila, bet šiuo metu gyvenu Vilniuj, tai iki Kėdainių toloka.. Dažnokai perskaitęs įsimintiną knygą liūdžiu, kad neturiu su kuo pasidalinti įspūdžiais..



  9. Elžbieta Sako:

    Profile photo of Elžbieta

    Martynai, cha, nejaugi tu manai, kad esu visiška provincialė, kuri niekad neišvažiuoja už savo negimtojo miestelio ribų? :D Vilnius, kaip sostinė ir šiaip nuostabus miestas, dažnai tupi mano tvarkaraštyje. ir šiaip esu imli kitoms vietoms. Man kur nors nutranzuoti yra vienas juokas :)



  10. Martynas Sako:

    Na, Elzbieta, jei provincialumą matuotume pagal išvažiavimą iš savo gimtojo ar negimtojo miesto dažnumą, tai mane drąsiai būtų galima priskirti prie provincialų. Nuo rudens gal porą kartų namo, į Klaipėdą buvau grįžęs, per Kalėdas senelius Telšiuose aplankiau, ir dar keliom dienom kiek toliau buvau išskridęs..

    Provincialas – tai asmenybės, o ne gyvenamos vietos apibudinimas. Studijuodamas susipažinau su daugybe nuostabių žmonių iš visokių miestų miestelių ir tikrai meluočiau juos laikydamas didesniais provincialais nei tie, “vietiniai”, kurie supa Klaipėdoje ar Vilniuje.

    Tai kai kitą kartą sostinė “nutūps” tavo tvarkaraštyje, skelbk Elzbietos ir Kotrynos knygų mylėtojų Vilniaus frakcijos susitikimą ;)



  11. Skraja Sako:

    Gera mintis dalintis knygomis. O ar dalinatės elektroninėmis knygomis?



  12. Veliuona Sako:

    Elzbieta, Jūsų mintys sukėlė seniai pamirštas emocijas. Po darbų trauksiu į knygyną :)





Powered by WordPress | Blue Weed by Blog Oh! Blog | Įrašų (RSS) ir Komentarų (RSS).

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar