Elžbietos nuotykiai » Archyvas » Košmaras Bananų Respublikoje

Košmaras Bananų Respublikoje

Šį blogo įrašą pradėkime pasakojimu apie katiną Igną, kuris niekada neįeis į mano knygą:

Prasidėda jis taip, kad katinas Ignas savo kelionėje sutinka vištelę Teresę, kuri pasigyrė kartą buvusi Lenkijoje ir išvadino šią Bananų Respublika. Kadangi Ignas buvo išsimokslinęs katinėlis, pasakė, kad bananai Lenkijoje neauga ir vištelė Teresė baisiai nusiminė. Nenorėdamas žiūrėti į vištelės Teresės liūdesį katinas Ignas nuvyko į Afriką, parsivežė kelias tonas bananų ir visiems lenkams išdalino po vieną bananą.

Ko aš čia taip apie lenkus? Pradėkim nuo pradžių: po 10 metų pertraukos turėjau aplankyti savo gimtinę Ukrainą. Dėl šengeno ir prasidėjusios nesamonės su Baltarusijos viza su draugu nusprendėme vykti pro Lenkiją. Bėdos prasidėjo dar neišvykos – 2 dienas niekaip nesugebėjom rasti traukinių informacijos numerio. Anei vienas rastas internete neveikė. Tad galvojam – varom VA BANK.Šeštadienį ištranzavom iš savo miestelio, tačiau tranzavimas buvo pasiutusiai nesėkmingas. Pavyko nusigauti vos pusantro šimto kilometrų. Tad nukakę iki Suvalkų įsėdom į traukinį važiuojantį į Varšuvą ir puškavom sau šiltai ir laimingai. Paskutinias valandas tą dieną…

Užsiknisimas nr.1

Nuolat besikabinėjantys latreliai, kurie vis siūlo savo apgailėtiną draugystę ir gaišina laiką.Užsiknisimas nr. 2Visi lenkai, nors ir matydami, kad nė žodžio nesupranti lenkiškai, vis viena tau visą reikiamą informaciją klos lenkų kalba ir dar
GREITAKALBE.

Užsiknisimas nr. 3

Informacijos gavimas stotyje. Pralaukiam eilutę Rytinėje Varšuvos traukinių stotyje prie tarptautinių reisų langelio. Spėkit kokią vienintelę kalbą moka operatorė? Aha, lenkų. Klausiam ar yra bilietų į pusdešimtos valandos traukinį. Ji siunčia mus į informaciją. Atlaukiam eilutę prie informacijos ir ten mums laužyta rusų kalba paaiškina, kad informaciją ar yra bilietų ir kokia kaina suteikia tik kasoje. Jau pradedam nervuotis. Grįžtam į kasą. Pasirodo bilietų nėra. Pataria pabandyt prašyt bilietų pačiam traukiny. OK, laukiam traukinio. o stotis! Skurdus skurdus pastatas, kuriame šalta ir net nėr kur atsisėsti. Tik daugybė bufetėlių su kosminėm kainom. Traukiny bilietų negaunam. Į šeštos valandos traukinį bilietų taip pat nėra. Nusivylimas. Grįžtam prie kasos. Prašom bilieto atgal į Lietuvą. Liepia eit į informaciją paklaust į katrą traukinį. Po velniais, kaip jin gali neturėt tokios info???? Jau ir draugas vos ne isterijoj. Šiaip ne taip nusiperkam į 7 valandos traukinį. Šitam košmare be miego teks praleisti 8 valandas.

Štai kaip atrodo SOSTINĖS traukinių stotis warszawa wschodnia

Vaizdelis iš arčiau. Gaila neturiu foto iš vidaus, nes ten buvo baisu išsitraukti fotoaparatą…

Užsiknisimas nr. 4

Man pradeda skaudėt gerklę. Savo seilių nurijimas atrodo lyg pusvalandžio žygdarbis. “Dievas mus vis tik myli” pagalvojam radę 24h veikiančią šiltą landynę stoty. Ten prageriam arbatą iki 2 nakties. Netikėtai padavėja, kuri linksminasi su tą naktį ten siautėjančia kompanija, liepia visiems per 15min. iš ten išsinešdint. Man net susuka pilvą. Stoty siaubingai šalta. Akys limpa nuo miego. Niekas daugiau nebedirba, aplinkui nė gyvos dvasios, išskyros nekaip atrodančius bomžus, kurie keistai į mus žiūri. Gerai, kad mes atrodom ne geriau nei jie :D Baisia lievai užmiegam ant laiptų ir visomis kitomis valios pastangomis šaltyje išbūnam iki pat 7tos.

December 25th, 2007 Randasi Aš aš ir aš


3 komentarų to “Košmaras Bananų Respublikoje”

  1. kostia Sako:

    jooo, lenkai ir taip kalba greit, ir pvz. aš puikiai mokantis Vilniaus lenkų kalbą lb. sunkiai susišneku su varšuviečiais, o ten su pomoranais, ar mozūrais ti truba.
    bet kad stotis liko 1988 metų lygio tai net nesitiki.
    kaip ten Ukrainoj???



  2. ElzbietaI Sako:

    deja, bet 7 valandos traukinys važiavo atgal į Lietuvą :( Lenkijoj užsirezervuot bilietus galima tik kasoje. O kad pasiekt kasą reikia nuvykt į Varšuvą. Na ir matyt ten visą savaitę iki reiso gyvent. Ką žinau :/



  3. jep Sako:

    nu geri nuotykiai.)
    pats buvau vaziaves i ukraina, prie juodosios juros , su drauge. pertranzavom lenkija per dienasupuse, nors teko kazkur prie varsuvos pamiegot palapinej lauke. lenkai uzknisa, jokiu kalbu jie nemoka.) ukrainoj bilietai gan pigus.
    dabar galvoju kaip nusigaut pigiai iki prahos. tranzuot nebenoriu. bet ishtraukt kokia nors info apie bilietu kainas lenkijoje neimanoma.ziuresim..





Powered by WordPress | Blue Weed by Blog Oh! Blog | Įrašų (RSS) ir Komentarų (RSS).

Dienos akcijos | Dovanos | Nuolaidos
Uždaryti
Skip to toolbar